Vitamine testen
Vitamines B

Beschrijving

Met deze bloedtest meet u de belangrijke B vitamines in uw lichaam. Perfect om te controleren of u een tekort heeft aan vitamines of wat het effect is van uw vitamine suppletie.


Voor wie is deze test?BepalingenWaarop word je getest?Wat voor onderzoek?

Voor wie is deze test?

Deze test is geschikt voor mensen die willen kijken of ze een tekort hebben aan vitamine B. In een eenzijdig westers dieet kunnen tekorten ontstaan. Ook kunt u het effect van vitamine B suppletie meten met deze bloedtest.

Waarom Diagnostics4all?

  • Geregistreerde artsen
  • Persoonlijke aandacht
  • Snel en betrouwbaar
  • Prikpunten door heel Nederland

Hoe werkt het?

Formulier

U vult uw gegevens in via het formulier en u accepteert de algemene voorwaarden

Afname pakket

U krijgt een pakket met alle benodigdheden voor bloedafname anoniem thuis gestuurd. Dit pakket neemt u mee naar de bloedafname afspraak

Betalen

Uw bestelling betalen doet u gemakkelijk via iDEAL

Afspraak inplannen

Binnen 24 uur wordt u door ons gebeld om een afspraak te maken voor het bloed prikken. Dit kan op 800 plekken in Nederland, klik hier om nogmaals de afname posten te zien in uw provincie!

De uitslag

Na bloedafname krijgt u binnen 3 werkdagen de uitslag met een advies van een van onze artsen. Direct inzicht in uw gezondheid!

Waarop word je getest?

Vitamine B1:  een tekort aan vitamine B1 kan klachten van de zenuwen geven, zoals doofheid aan handen en voeten. Bij zeer ernstige tekorten kan het ook cognitieve klachten geven, zoals bij het Wernicke-korsakoff syndroom. Tekorten komen voor bij zwangere vrouwen, alcoholisten en mensen met een eenzijdig dieet.

Vitamine B2: een tekort aan vitamine B2 kan huidafwijkingen geven, zoals ontstekingen bij de mondhoeken, neus en tong. Ook kan het branderige, pijnlijke ogen geven en vermoeidheidsklachten.

Vitamine B6: vitamine B6 speelt een essentiële rol bij de afweer (werking immuunsysteem) en de spijsvertering.
Een teveel aan vitamine B6 kan gevaarlijk zijn en neurologische klachten geven, zoals pijn en zenuwklachten. 

Vitamine B11 (foliumzuur): Een tekort aan foliumzuur kan klachten geven van vermoeidheid en afgenomen conditie. Een deel van de Nederlanders krijgt volgens het voedingscentrum niet genoeg foliumzuur binnen. Daarnaast kan alcoholgebruik de hoeveelheid foliumzuur negatief beïnvloeden. Daarom is het verstandig om te checken of u voldoende foliumzuur in u lichaam heeft.

Vitamine B12: een te laag vitamine B12 kan bloedarmoede veroorzaken. Dit geeft klachten van vermoeidheid, verminderde conditie, lusteloosheid en een bleke witte huid. Veel mensen lopen wellicht onnodig te lang door met een laag vitamine B12 gehalte. Vooral veganisten en vegetariërs lopen risico op een te laag vitamine B12 gehalte. Bij de huisarts kunt u eenvoudig aanvulling van uw vitamine B12 krijgen.

Heb je gevonden wat je zocht?