Vitamine testen
Vitamine D bloedonderzoek

Bepalingen

Beschrijving

Vitamine D wordt aangemaakt door het eigen lichaam bij blootstelling aan zonlicht. Doordat veel Nederlanders te weinig buiten komen en de zon een groot deel van het jaar niet fel genoeg schijnt, komt een vitamine D tekort bij een groot deel van de Nederlanders voor.


Voor wie is deze test?BepalingenWaarop word je getest?Wat voor onderzoek?

Bepalingen

Voor wie is deze test?

Deze test is voor iedereen die wil checken of ze een tekort aan vitamine D hebben. Vitamine D tekort kan klachten geven van vermoeidheid.

Waarom Diagnostics4all?

  • Geregistreerde artsen
  • Persoonlijke aandacht
  • Snel en betrouwbaar
  • Prikpunten door heel Nederland

Hoe werkt het?

Maak uw keuze

U kies het gewenste pakket van labtesten.

Formulier

U vult uw gegevens in via het formulier en gaat akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy statement.

Betaling

Na het bevestigen van uw bestelling en het invullen van het formulier betaalt u gemakkelijk via iDEAL.

Bevestiging en gegevens

U ontvangt per email een bevestiging van uw bestelling. Binnen twee werkdagen wordt er contact met u opgenomen. U ontvangt informatie over de bloedafname en het dichtstbijzijnde prikpunt.

De uitslag

Na bloedafname ontvangt u binnen enkele werkdagen van ons de uitslag van het bloedonderzoek.

Waarop word je getest?

Vitamine D: vitamine D wordt aangemaakt door je eigen lichaam. Onder invloed van zonlicht maakt je lichaam vitamine D3 aan in de huid. Alleen in de maanden tussen maart en september is de zon in Nederland sterk genoeg om vitamine D3 te kunnen produceren in de huid. Een oudere huid of een donkerdere huid maakt minder snel vitamine D3 aan.  In Nederland hebben veel mensen een tekort aan vitamine D. Dat komt omdat de meeste mensen overdag binnen zitten en de zon zich in Nederland onvoldoende laat zien. Een tekort aan vitamine D kan leiden tot vermoeidheidsklachten en is eenvoudig te behandelen. Allereerst door meer buiten te zijn, maar bijvoorbeeld ook door vitamine D supplementen.

Heb je gevonden wat je zocht?