Vitamine testen
Vitamine D bloedonderzoek

Bepalingen

Beschrijving

Vitamine D wordt aangemaakt door het eigen lichaam bij blootstelling aan zonlicht. Doordat veel Nederlanders te weinig buiten komen en de zon een groot deel van het jaar niet fel genoeg schijnt, komt een vitamine D tekort bij een groot deel van de Nederlanders voor.


Voor wie is deze test?BepalingenWaarop word je getest?Wat voor onderzoek?

Bepalingen

Voor wie is deze test?

Deze test is voor iedereen die wil checken of ze een tekort aan vitamine D hebben. Vitamine D tekort kan klachten geven van vermoeidheid.

Waarom Diagnostics4all?

  • Geregistreerde artsen
  • Persoonlijke aandacht
  • Snel en betrouwbaar
  • Prikpunten door heel Nederland

Hoe werkt het?

Formulier

U vult uw gegevens in via het formulier en u accepteert de algemene voorwaarden

Afname pakket

U krijgt een pakket met alle benodigdheden voor bloedafname anoniem thuis gestuurd. Dit pakket neemt u mee naar de bloedafname afspraak

Betalen

Uw bestelling betalen doet u gemakkelijk via iDEAL

Afspraak inplannen

Binnen 24 uur wordt u door ons gebeld om een afspraak te maken voor het bloed prikken. Dit kan op 800 plekken in Nederland, klik hier om nogmaals de afname posten te zien in uw provincie!

De uitslag

Na bloedafname krijgt u binnen 3 werkdagen de uitslag met een advies van een van onze artsen. Direct inzicht in uw gezondheid!

Waarop word je getest?

Vitamine D: vitamine D wordt aangemaakt door je eigen lichaam. Onder invloed van zonlicht maakt je lichaam vitamine D3 aan in de huid. Alleen in de maanden tussen maart en september is de zon in Nederland sterk genoeg om vitamine D3 te kunnen produceren in de huid. Een oudere huid of een donkerdere huid maakt minder snel vitamine D3 aan.  In Nederland hebben veel mensen een tekort aan vitamine D. Dat komt omdat de meeste mensen overdag binnen zitten en de zon zich in Nederland onvoldoende laat zien. Een tekort aan vitamine D kan leiden tot vermoeidheidsklachten en is eenvoudig te behandelen. Allereerst door meer buiten te zijn, maar bijvoorbeeld ook door vitamine D supplementen.

Heb je gevonden wat je zocht?