Vitamine testen
Vitamine test basis

Beschrijving

Met dit bloedonderzoek test u op de meest voorkomende vitamine tekorten. Deze bloedtest omvat vitamine B6, vitamine D en vitamine B12.


Voor wie is deze test?BepalingenWaarop word je getest?Wat voor onderzoek?

Voor wie is deze test?

Deze vitamine test is geschikt voor mensen die willen testen op de meest voorkomende vitamine tekorten. Een tekort van vitamines kan verschillende klachten geven. Vaak staan vermoeidheid en een verminderde conditie op de voorgrond. Wilt u weten of u vitamine supplementen nodig heeft, dan bied deze basis vitamine test de uitkomst.

Waarom Diagnostics4all?

  • Geregistreerde artsen
  • Persoonlijke aandacht
  • Snel en betrouwbaar
  • Prikpunten door heel Nederland

Hoe werkt het?

Formulier

U vult uw gegevens in via het formulier en u accepteert de algemene voorwaarden

Afname pakket

U krijgt een pakket met alle benodigdheden voor bloedafname anoniem thuis gestuurd. Dit pakket neemt u mee naar de bloedafname afspraak

Betalen

Uw bestelling betalen doet u gemakkelijk via iDEAL

Afspraak inplannen

Binnen 24 uur wordt u door ons gebeld om een afspraak te maken voor het bloed prikken. Dit kan op 800 plekken in Nederland, klik hier om nogmaals de afname posten te zien in uw provincie!

De uitslag

Na bloedafname krijgt u binnen 3 werkdagen de uitslag met een advies van een van onze artsen. Direct inzicht in uw gezondheid!

Waarop word je getest?

Vitamine B12: een te laag vitamine B12 gehalte kan bloedarmoede veroorzaken. Dit geeft klachten van vermoeidheid, verminderde conditie, lusteloosheid en een bleke witte huid. Veel mensen lopen wellicht onnodig te lang door met een laag vitamine B12 gehalte. Vooral veganisten en vegetariërs lopen risico op een te laag vitamine B12 gehalte. Bij de huisarts kunt u eenvoudig aanvulling van uw vitamine B12 krijgen.

Vitamine D: vitamine D wordt aangemaakt door je eigen lichaam. Onder invloed van zonlicht maakt je lichaam vitamine D3 aan in de huid. Alleen in de maanden tussen maart en september is de zon in Nederland sterk genoeg om vitamine D3 te kunnen produceren in de huid. Een oudere huid of een donkerdere huid maakt minder snel vitamine D3 aan.  In Nederland hebben veel mensen een tekort aan vitamine D. Dat komt omdat de meeste mensen overdag binnen zitten en de zon zich in Nederland onvoldoende laat zien. Een tekort aan vitamine D kan leiden tot vermoeidheidsklachten en is eenvoudig te behandelen. Allereerst door meer buiten te zijn, maar bijvoorbeeld ook door vitamine D supplementen.


Vitamine B6: vitamine B6 speelt een essentiële rol bij de afweer (werking immuunsysteem) en de spijsvertering.
Een teveel aan vitamine B6 kan gevaarlijk zijn en neurologische klachten geven, zoals pijn en zenuwklachten. 

Heb je gevonden wat je zocht?