Vermoeidheid testen
Vermoeidheid test - compleet

Beschrijving

Heeft u last van vermoeidheidsklachten? Loop dan niet onnodig lang mee rond. Met dit uitgebreide bloedonderzoek test u op 14 verschillende oorzaken van vermoeidheid.


Voor wie is deze test?BepalingenWaarop word je getest?Wat voor onderzoek?

Voor wie is deze test?

Heeft u last van onverklaarbare vermoeidheidsklachten? U bent niet de enige. Er zijn veel oorzaken van vermoeidheid en het is dan ook niet gek dat een groot deel van de Nederlanders wel eens te kampen heeft met vermoeidheid. Soms is de oorzaak van vermoeidheid makkelijk te behandelen. Loop dan ook niet onnodig lang door met deze klacht, maar test eenvoudig uw bloed op de meest voorkomende oorzaken van vermoeidheid.

Waarom Diagnostics4all?

  • Geregistreerde artsen
  • Persoonlijke aandacht
  • Snel en betrouwbaar
  • Prikpunten door heel Nederland

Hoe werkt het?

Formulier

U vult uw gegevens in via het formulier en u accepteert de algemene voorwaarden

Afname pakket

U krijgt een pakket met alle benodigdheden voor bloedafname anoniem thuis gestuurd. Dit pakket neemt u mee naar de bloedafname afspraak

Betalen

Uw bestelling betalen doet u gemakkelijk via iDEAL

Afspraak inplannen

Binnen 24 uur wordt u door ons gebeld om een afspraak te maken voor het bloed prikken. Dit kan op 800 plekken in Nederland, klik hier om nogmaals de afname posten te zien in uw provincie!

De uitslag

Na bloedafname krijgt u binnen 3 werkdagen de uitslag met een advies van een van onze artsen. Direct inzicht in uw gezondheid!

Waarop word je getest?

Bloedbeeld:  het algemeen bloedbeeld geeft u informatie over de samenstelling van de cellen in uw bloed. In uw bloed zitten rode bloedcellen, witte bloedcellen en bloedplaatjes. De rode bloedcellen vervoeren het zuurstof. Bij afwijkingen aan de rode bloedcellen kunt u vermoeidheidsklachten krijgen, de zogenaamde bloedarmoede. De witte bloedcellen maken onderdeel uit van het immuunsysteem en bestrijden ziekteverwekkers. Er zijn verschillende soorten witte bloedcellen. Bij het algemeen bloedbeeld wordt gekeken naar de hoeveelheid en de verhouding tussen deze verschillende bloedcellen. Dit kan informatie geven over eventuele infecties of tekorten van witte bloedcellen. De bloedplaatjes zorgen ervoor dat uw bloed stolt. Te weinig bloedplaatjes kunnen ervoor zorgen dat u makkelijk bloedingen krijgt die niet goed stollen. Het algemeen bloedbeeld is een veel gebruikt onderzoek die veel informatie geeft. Daarom bieden wij u deze test aan.

HsCRP: CRP staat voor C-reactive protein. Dit eiwit is betrokken bij ontstekingsreacties in het lichaam. CRP is direct te meten bij een ontsteking en daarom een betrouwbare parameter om ontsteking aan te tonen of het verloop daarvan te monitoren. Wij meten het high sensitive CRP. Dit is een meer nauwkeurige bepaling van het CRP. In de wetenschap is toenemende aandacht voor chronische lage ontstekingen (low grade inflammation). Door stress en leefstijl zouden veel mensen hieraan lijden. Met het CRP meet u eenvoudig of dat bij u ook aan de orde is.

TSH/T4 : De schildklier is een klein orgaan in de hals die tal van belangrijke processen in het lichaam regelt. U kunt de schildklier het beste vergelijken met een thermostaat. Als deze te hoog of te laag staat afgesteld verlopen een aantal processen in het lichaam niet goed. Zowel bij een te snel werkende schildklier of een te langzaam werkende schildklier kunt u klachten krijgen van vermoeidheid. De schildklier functie wordt gemeten door twee hormonen te testen: TSH en T4. Op basis van deze twee hormonen kan vastgesteld worden of de schildklier goed werk.

Ferritine: een tekort aan IJzer is een veelvoorkomende oorzaak van bloedarmoede bij Nederlanders. Symptomen hiervan zijn vermoeidheid, verminderde conditie en duizeligheid. Vooral vrouwen en kinderen lopen hierop een hoger risico. Een tekort aan ijzer kan ontstaan door te lage inname in de voeding of slechte opname in de darmen door een onderliggende ziekte. Daarnaast kan er een verhoogd verlies van ijzer optreden bij de menstruatie of chronische ziekten. Met een eenvoudige bloedtest weet u direct of uw ijzergehalte goed is. In het lichaam wordt ijzer opgeslagen als ferritine.

Vitamine B12: een te laag vitamine B12 gehalte kan bloedarmoede veroorzaken. Dit geeft klachten van vermoeidheid, verminderde conditie, lusteloosheid en een bleke witte huid. Veel mensen lopen wellicht onnodig te lang door met een laag vitamine B12 gehalte. Vooral veganisten en vegetariërs lopen risico op een te laag vitamine B12 gehalte. Bij de huisarts kunt u eenvoudig aanvulling van uw vitamine B12 krijgen.

Vitamine D: vitamine D wordt aangemaakt door je eigen lichaam. Onder invloed van zonlicht maakt je lichaam vitamine D3 aan in de huid. Alleen in de maanden tussen maart en september is de zon in Nederland sterk genoeg om vitamine D3 te kunnen produceren in de huid. Een oudere huid of een donkerdere huid maakt minder snel vitamine D3 aan.  In Nederland hebben veel mensen een tekort aan vitamine D. Dat komt omdat de meeste mensen overdag binnen zitten en de zon zich in Nederland onvoldoende laat zien. Een tekort aan vitamine D kan leiden tot vermoeidheidsklachten en is eenvoudig te behandelen. Allereerst door meer buiten te zijn, maar bijvoorbeeld ook door vitamine D supplementen.

EBV igM: Deze bepaling meet de hoeveelheid antilichamen tegen de ziekte van Pfeiffer in de acute fase. Hiermee kunt u vaststellen of u momenteel een actieve infectie met het virus hebt.

EBV igG: Deze bepaling meet de hoeveelheid antilichamen tegen de ziekte van Pfeiffer die gevormd worden na een infectie. Hierdoor kunt u vaststellen of u in het verleden in contact bent geweest met de ziekte.

Cytomegalo virus (CMV): Een infectie met het Cytomegalovirus lijkt op de ziekte van Pfeiffer. Mensen kunnen koorts en algehele malaise krijgen. Besmetting kan onopgemerkt verlopen in de jeugd en op adolescenten of volwassenenleeftijd kan het klachten geven.

Foliumzuur: Ook een tekort aan foliumzuur kan klachten geven van vermoeidheid en afgenomen conditie. Een deel van de Nederlanders krijgt volgens het voedingscentrum niet genoeg foliumzuur binnen. Daarnaast kan alcoholgebruik de hoeveelheid foliumzuur negatief beïnvloeden. Daarom is het verstandig om te checken of u voldoende foliumzuur in u lichaam heeft.

Vitamine B12: een te laag vitamine B12 gehalte kan bloedarmoede veroorzaken. Dit geeft klachten van vermoeidheid, verminderde conditie, lusteloosheid en een bleke witte huid. Veel mensen lopen wellicht onnodig te lang door met een laag vitamine B12 gehalte. Vooral veganisten en vegetariërs lopen risico op een te laag vitamine B12 gehalte. Bij de huisarts kunt u eenvoudig aanvulling van uw vitamine B12 krijgen.

Borrelia IgM/IgG: Met dit bloedonderzoek worden de antilichamen van het immuunsysteem tegen de ziekte van lyme gemeten.
Zowel de antilichamen die vrijkomen bij een huidige infectie, als de antilichamen die wijzen op een infectie in het verleden.

Heb je gevonden wat je zocht?