Preventief bloedonderzoek
Veganisten bloedonderzoek

Beschrijving

Met dit bloedonderzoek voor veganisten krijgt u informatie over uw vitamine B12 spiegel. We meten zowel het totale vitamine B12 als het actieve vitamine B12. Zo krijgt u betrouwbare informatie over de bruikbare voorraad vitamine B12.


Voor wie is deze test?BepalingenWaarop word je getest?Wat voor onderzoek?

Voor wie is deze test?

Dit bloedonderzoek is voor mensen met een vegetarisch of veganistisch dieet. Vitamine B12 komt uitsluitend voor in dierlijke producten. Daarom loopt juist deze groep mensen een risico op tekorten aan vitamine B12.

Waarom Diagnostics4all?

  • Geregistreerde artsen
  • Persoonlijke aandacht
  • Snel en betrouwbaar
  • Prikpunten door heel Nederland

Hoe werkt het?

Formulier

U vult uw gegevens in via het formulier en u accepteert de algemene voorwaarden

Afname pakket

U krijgt een pakket met alle benodigdheden voor bloedafname anoniem thuis gestuurd. Dit pakket neemt u mee naar de bloedafname afspraak

Betalen

Uw bestelling betalen doet u gemakkelijk via iDEAL

Afspraak inplannen

Binnen 24 uur wordt u door ons gebeld om een afspraak te maken voor het bloed prikken. Dit kan op 800 plekken in Nederland, klik hier om nogmaals de afname posten te zien in uw provincie!

De uitslag

Na bloedafname krijgt u binnen 3 werkdagen de uitslag met een advies van een van onze artsen. Direct inzicht in uw gezondheid!

Waarop word je getest?

Vitamine B12: een te laag vitamine B12 kan bloedarmoede veroorzaken. Dit geeft klachten van vermoeidheid, verminderde conditie, lusteloosheid en een bleke witte huid. Veel mensen lopen wellicht onnodig te lang door met een laag vitamine B12 gehalte. Vooral veganisten en vegetariërs lopen risico op een te laag vitamine b12 gehalte. Bij de huisarts kunt u eenvoudig aanvulling van uw vitamine b12 krijgen.
Wij testen op zowel het totale vitamine B12 als het actieve vitamine b12. Uit onderzoek is gebleken dat er bij een deel van de mensen sprake kan zijn van onvoldoende actief beschikbaar vitamine b12, terwijl de totale spiegels wel normaal zijn. Daarom testen wij ook op het actieve component. Zo weet u zeker dat uw bruikbare vitamine b12 spiegels goed zijn.

Heb je gevonden wat je zocht?