Veelgestelde vragen

Lab testen bestellen

1. Wat moet ik doen als ik wel een test heb besteld, maar geen e-mail heb ontvangen?

Er zijn een aantal stappen mogelijk die de e-mail zouden hebben kunnen vertraagd. Allereerst vernieuw uw e-mail inbox, mogelijk is de e-mail na vernieuwen van het scherm toch binnen. Als dit niet werkt kijkt u dan in uw spambox of de e-mails hier terecht zijn gekomen. Mocht u na vijftien minuten nog geen e-mail hebben ontvangen neem dan contact met ons op.

2. Ik neem een test waarbij bloedprikken niet nodig is, hoe gaat dit dan in zijn werk?

Sommige labtesten, zoals bijvoorbeeld SOA testen of urine onderzoeken hebben geen bloedonderzoek nodig. Wanneer u deze besteld sturen wij een speciaal pakket toe met alle benodigdheden voor het onderzoek en een uitgebreide handleiding. Het pakket is een anoniem brievenbus pakket zonder afzender informatie. U kunt het dan opsturen naar het lab in de speciale bijgesloten envelop, dit is een gebruikelijke manier om onderzoeken te versturen.

3. Klopt het dat het bloedonderzoek van Diagnostics4all duurder is dan bij de huisarts?

Dit kan zo lijken maar klopt niet! Onze bloedonderzoeken zijn breder in de waarden waarvoor er getest wordt, daarnaast zijn onze testen sneller en 24/7 te bestellen. Huisartsen zoeken vaak gericht naar 1 aandoening en daarvoor zijn de testen specifiek met de kans andere relevante informatie te missen. Bij Diagnostics4all worden alle bloedwaarden in één keer getest met de beste service voor onze cliënten.

4. Waarom moet ik bij sommige onderzoeken toch verplicht mijn telefoonnummer achterlaten?

In de Nederlandse wet is het zo geregeld dat bij sommige onderzoeken het verplicht is dat een arts het resultaat meedeelt. Mocht er een belangrijke bevinding zijn die toelichting nodig heeft, dan zal een van onze artsen (telefonisch) contact opnemen. Diagnostics4all gebruikt uw telefoonnummer enkel en alleen om urgente resultaten te delen. Uw mobiele nummer zal nooit voor marketing doeleinden worden ingezet.

5. Vanaf welke leeftijd is het mogelijk een bloedonderzoek te bestellen bij Diagnostics4all?

De minimale leeftijd voor laboratoriumonderzoek van Diagnostics4all is 18 jaar.

6. Ik heb ook interesse in health checks van Diagnostics4all. Kan ik deze ook aanvragen?

Ja dit kan. Het health check onderzoek en bijbehorende bloedonderzoek is de meest uitgebreide Check-up in ons assortiment. Dit is voor iedereen te bestellen en u kunt online een afspraak inplannen.

7. Kan ik de bloedwaarden en andere laboratorium test-pakketten ook laten aanpassen?

Dat is alleen mogelijk in overleg. Onze pakketten zijn zorgvuldig samengesteld door het laboratorium en kunnen in enkele gevallen worden aangepast. Diagnostics4all biedt alleen medisch relevante testen aan , maar is altijd bereid verzoeken te beoordelen.

Bloed prikken en sample afname

8. Op welke tijdstippen kan ik bloed laten prikken?

De openingstijden zijn per prikpost verschillend, in de mail die u ontvangt zitten de locaties en tijdstippen dat de prikposten geopend zijn. Wilt u liever bij een andere prikpost bloed laten afnemen? Neem dan contact op. U kunt terecht bij 800 punten in Nederland. Dus er is altijd een in de buurt.

9. Hoe herken ik de prikpostlocatie?

Onze prikposten zijn in beheer van PMO Nederland een bedrijf dat gespecialiseerd is in preventief medische onderzoeken en sample afnames. De exacte adresgegevens zitten ook in de e-mail die u ontvangt en staan op de website onder ‘prikposten’.

10. Ik heb een bloedonderzoek besteld maar heb nog geen afspraak gemaakt bij de prikpost, hoe lang blijft de mogelijkheid voor een afspraak actief?

In principe blijft de afspraak 90 dagen geldig, hierna vervalt deze. Zorg dat u altijd binnen 90 dagen na de betaling de afspraak bij de prikpost maakt. De datum voor de fysieke bloedafname kan wel verder in de toekomst liggen.

11. Moet ik nuchter zijn voor het onderzoek?

Dat is afhankelijk van de bepalingen die worden gedaan. In principe moet u alleen voor glucose en cholesterol nuchter zijn. Informatie over nuchter zijn vindt u in de uitnodigingsbrief. Nuchter zijn betekend in veel gevallen dat u 6 uur voor het prikken niets moet hebben gegeten.

Test resultaten en laboratorium uitslagen

12. De uitslag van mijn test is negatief. Moet ik nu nog iets doen en wat?

U ontvangt naast de bloeduitslagen altijd uitleg en advies van één van onze artsen. Hierin staat uitleg over hoe u de waardes moet interpreteren en of u vervolg acties moet nemen.

13. De uitslag van mijn test is positief. Moet ik nu nog iets doen, wat dan en waar?

De vervolgstappen zijn afhankelijk van het onderzoek. U ontvangt naast de bloeduitslagen altijd uitleg en advies van één van onze artsen. Hierin staat uitleg over hoe u de waardes moet interpreteren en of u vervolg acties moet nemen.

14. Ik wil mijn resultaten graag bespreken met een arts, kan dit?

Als u naar aanleiding van het advies nog vragen heeft, kunt u contact opnemen om een telefonische afspraak te plannen. Onze artsen kunnen u dan uitleg geven over de bloeduitslagen. Voor alle vormen van behandeling/verwijzing/therapie moet u bij uw huisarts zijn. Onze arts kan wel een ‘’verwijsbrief’’ maken voor uw eigen huisarts.

15. Ik heb vitamines en/of mineralen laten onderzoeken en vraag me af welke stappen nu te zetten?

Alle vervolg stappen om de huishouding weer op order te krijgen staan in het persoonlijk advies. Mocht u verder nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met een van onze artsen info@diagnostics4all of met u eigenhuisarts.

16. Ik heb mijn bloed afgegeven maar mijn resultaten zijn nog niet bekend hoe kan dit?

Mocht u naar een paar dagen niks gehoord hebben, neem dan even contact op met onze medewerkers. Wij gaan er dan meteen achteraan!

Algemene vragen

17. Ik wil graag een bloedonderzoek op maat, kan dit?

We hebben onze pakketten met grote zorg samengesteld, zodat het medische verantwoorde onderzoeken zijn die meerwaarde hebben voor de cliënt. Mocht u toch een aangepast pakket willen aanvragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Let op: we testen niet op prostaat tumormarkers (PSA). Dit heeft in een screenende setting geen bewezen effectiviteit en is zelfs verboden volgens de wet op bevolkingsonderzoeken.

18. Ik wil een specifieke bloedwaarde laten meten, een allergie test, of een specifieke test die nu niet in het aanbod zit. Is dat mogelijk?

Het is altijd mogelijk een specifieke test aan te vragen, wij gaan dan kijken of dit mogelijk is en nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Stuur u vraag direct naar info@diagnostics4all.com

19. Ik wil graag een bloedonderzoek zakelijk aanbieden, kan dit?

Wij hebben ook een zakelijk aanbod voor fitness centra, personal trainers, health spa’s en gezondheidscentra. Neem hiervoor contact op met Diagnostics4all via ons telefoon nummer of stuur een email naar info@diagnostics4all.com