Uitgebreide health check

De Diagnostics4all health-check meet de belangrijkste parameters van uw gezondheid. Daar een afspraak in te plannen heeft u direct toegang tot kwaliteitszorg. Hoe gaan we te werk?

  • Eerst neemt een geregistreerde arts met u een vragenlijst door. Deze is speciaal ontworpen om gezondheidsrisico's op te sporen.
  • Daarna onderzoeken onze artsen uw hart en bloedvaten door middel van een hartfilmpje en wordt uw longfunctie uitgebreid onderzocht.
  • Het algemeen lichamelijk onderzoek richt zich op de functie van uw bewegingsapparaat (spieren, botten, gewrichten), de buikorganen, de functie van uw zenuwstelsel, uw ogen, gehoor en lichaam samenstelling.
  • Het bloedonderzoek is gericht op uw glucose, vetspectrum en nierfunctie.

De uitgebreide health-check biedt u de basis + aanvullende informatie over uw gezondheid:

  • Samenstelling van uw bloedcellen
  • Vitamines en mineraal huishouding
  • Orgaanfunctie onderzoek (lever, alvleesklier, nieren)
  • Hormoonhuishouding (schildklier, geslachtshormonen, stresshormonen)
  • Onderzoek naar uw zouthuishouding.

Na deze onderzoeken schrijven onze artsen een uitgebreid rapport met heldere uitleg en eventuele aanbevelingen. De health-checks van Diagnostics4all geven meteen inzicht in de gezondheid. Wees er snel bij om nog in 2018 een afspraak in te plannen.

U krijgt tijdens het consult direct uitslag van de onderzoeken en een uitgebreide uitleg van de arts. Wij nemen de tijd en geven  een uitgebreid rapport met aanbevelingen. Speciaal voor u gemaakt! 

Inhoud uitgebreid bloedonderzoek

Diagnostics4all gelooft alleen in nuttige medische testen. Daarom geven wij alle informatie over onze producten op onze website. Hieronder vind u een beschrijving van onze bloedonderzoeken, waarom we deze testen, en welke bloed waarden belangrijk zijn. Professionele medische informatie, van een professionele gezondheidspartner. Graag gedaan! 

Bloedbeeld: het algemeen bloedbeeld geeft u informatie over de samenstelling van uw bloed. In uw bloed zitten rode bloedcellen, witte bloedcellen en bloedplaatjes. De rode bloedcellen vervoeren het zuurstof. Bij afwijkingen aan de rode bloedcellen kunt u vermoeidheidsklachten krijgen, de zogenaamde bloedarmoede. De witte bloedcellen maken onderdeel uit van het immuunsysteem en bestrijden ziekteverwekkers. Er zijn verschillende soorten witte bloedcellen. Bij het algemeen bloedbeeld van Diagnostics4all wordt gekeken naar de hoeveelheid én de verhouding tussen deze verschillende bloedcellen. Dit kan informatie geven over eventuele infecties of tekorten aan witte bloedcellen. Het algemeen bloedbeeld is een veel gebruikt onderzoek dat veel informatie geeft over de basis gezondheid.

Hba1c : Het Hba1c geeft u informatie over de gemiddelde bloedsuikerspiegel over een langere termijn van ongeveer 2-3 maanden. Het Hba1c is eigenlijk de stof die wordt gevormd op het moment dat suiker zicht hecht aan het hemoglobine (zuurstofvervoerder) in de rode bloedcellen. Omdat de rode bloedcellen na ongeveer 2-3 maanden vervangen worden door het lichaam, geeft deze waarde u informatie over de gemiddelde bloedsuikerspiegel over die periode. Dit in tegenstelling tot het prikken van glucose in het bloed. Dit is slechts een moment opname en zegt niets over de lange termijn. Omdat we u willen informeren over de gemiddelde bloedsuikerspiegel, hebben we ervoor gekozen om dit onderzoek aan te bieden.

Cholesterol: is een vet met belangrijke functies in het lichaam. Een deel van het cholesterol krijgen we binnen via de voeding, maar een groot deel maakt het lichaam ook zelf aan. Afwijkingen in de cholesterol spiegel worden in verband gebracht met hart- en vaatziekten. We weten dat een ongezonde leefstijl, zoals weinig bewegen, roken en veel verzadigd vet eten de cholesterolspiegel verhoogt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen goed cholesterol en slecht cholesterol. Juist de verhouding tussen deze twee stoffen (cholesterol ratio) is belangrijk voor het inschatten van risico op hart – en vaatziekten. 

LDL cholesterol: 
Dit is het slechte cholesterol  wat in verband wordt gebracht met hart- en vaatziekten. Onvoldoende lichaamsbeweging, overgewicht en het eten van veel verzadigde vetten verhoogd het LDL cholesterol.  Het gevaar van een hoog LDL cholesterol is dat deze vetachtige stoffen zich hechten aan bloedvaten en daar zorgen voor verkalking en het dichtslibben van het bloedvat. Dit gebeurt alleen bij beschadigde bloedvaten door bijvoorbeeld roken, hoge bloeddruk of ouderdom. Wij prikken op het LDL cholesterol, omdat het belangrijke informatie geeft op het risico van hart- en vaatziekten. Daarnaast is het een mooie indicator om te meten of uw gezondheid erop vooruit gaat als u actief bezig gaat met een gezonde leefstijl.

HDL cholesterol: Dit is het goede cholesterol en wordt in verband gebracht met een bescherming tegen hart- en bloedvaten. Uw HDL cholesterol verhoogt u door regelmatig te bewegen en gezonde producten te eten zoals (vette)vis, groente en noten. Bent u bezig met een gezonde leefstijl? Dan ziet u uw HDL cholesterol stijgen.

Triglyceriden: Dit zijn vetten in het bloed en wordt vaak samen met het cholesterol gemeten. Deze waarde wordt meegenomen in het berekenen van het risico op hart- en vaatziekten. Voor een compleet risicoprofiel testen wij voor u deze waarde.

Creatinine: Creatinine is een bijproduct welke gevormd wordt in onze spieren. Omdat de productie van die stofje vrij constant is en gefilterd wordt door onze nieren, kan dit informatie geven over de nierfunctie. In het laboratorium wordt er met een berekening de zogenaamde eGFR bepaald. Dit is een betrouwbare inschatting van de nierfunctie. In de geneeskunde is dit de meest gebruikte manier om de nierfunctie te bepalen. Omdat hart- en vaatziekten en diabetes schade kunnen veroorzaken aan de nieren, testen wij voor u de nierfunctie.


Natrium: natrium is een bepaald zout in het bloed en wordt vaak samen met kalium geprikt. Afwijkingen aan dit zout kunnen optreden bij uitdroging, maar kunnen ook optreden als symptoom van een onderliggende ziekte, zoals niet goed werkende bijnieren, een niet ontdekte diabetes (type1) of andere ziekten.

Kalium: kalium is een bepaald zout in het bloed. Deze stof kan verstoord zijn bij het gebruik van bepaalde medicatie of ziekten, zoals bijvoorbeeld diarree of nierziekten. Een afwijking in het kalium kan in extreme gevallen zelfs zorgen voor afwijkingen aan het hartritme met schadelijke gevolgen. Daarnaast kan het klachten veroorzaken van spieren en zenuwen, maag en darmen en de nieren.

Calcium: calcium is een stof die betrokken is bij onder andere botvorming. Bij mensen met botontkalking wordt deze stof regelmatig gecontroleerd. Daarnaast kunnen er ook afwijkingen ontstaan in het calcium bij een niet goed functionerende bijschildklier of een te hoge vitamine D spiegel. Zo kan de kans op nierstenen vergroot zijn, mensen kunnen een hoge bloeddruk hebben, buikklachten of zelfs psychische klachten. Door de verscheidenheid aan klachten die kunnen voorkomen, testen wij uw calcium niveau.

CRP: CRP staat voor C-reactive protein. Dit eiwit is betrokken bij ontstekingsreacties in het lichaam. CRP is direct te meten bij een ontsteking en daarom een betrouwbare parameter om ontstekingen aan te tonen of het verloop daarvan te monitoren.  In de wetenschap is toenemende aandacht voor chronische lage ontstekingen (low grade inflammation). Door stress en leefstijl zouden veel mensen hieraan lijden. Met het CRP meet u eenvoudig of dat bij u ook aan de orde is.

ASAT/ALAT:  deze twee stoffen zijn specifiek voor de leverfunctie. Bij leverbeschadiging stijgen deze beide stoffen. De onderlinge verhouding van deze stoffen kan ook informatie geven over de oorzaak van leverbeschadiging. Bij het gebruik van sommige medicatie kan het ook van belang zijn om uw leverfunctie te controleren.

Alkalisch fosfatase: deze stof wordt geprikt om problemen van de lever en/of galwegen op te sporen, bijvoorbeeld leververvetting of ontsteking, maar ook obstructie van galwegen. Daarnaast wordt deze stof ook geproduceerd in de darm, placenta , nieren en botten. Afwijkingen in deze stof kunnen dus ook veroorzaakt worden door ziekten buiten de galwegen of lever.

GGT: Gamma Gt geeft net als alkalisch fosfatase informatie over uw galwegen. Door overgewicht, medicatie gebruik of alcohol consumptie kan deze waarde licht stijgen. Bij ernstig alcohol misbruik is deze waarde zeer hoog of is er een obstructie in de galwegen.

Schildklierfunctie: In deze bodyscan prikken wij het TSH en het T4. Dit zijn twee stofjes die informatie geven over de werking van de schildklier. Een te snelle of te langzaam werkende schildklier kan veel verschillende klachten geven. 

IJzer: een tekort aan IJzer is een veelvoorkomende oorzaak van bloedarmoede bij Nederlanders. Symptomen hiervan zijn vermoeidheid, verminderde conditie en duizeligheid. Vooral vrouwen en kinderen lopen hierop een hoger risico. Een tekort aan ijzer kan ontstaan door te lage inname in de voeding of slechte opname in de darmen door een onderliggende ziekte. Daarnaast kan er een verhoogd verlies van ijzer optreden bij de menstruatie of chronische ziekten. Met een eenvoudige bloedtest weet u direct of uw ijzergehalte goed is.

Vitamine B12: een te laag vitamine B12 kan bloedarmoede veroorzaken. Dit geeft klachten van vermoeidheid, verminderde conditie, lusteloosheid en een bleke witte huid. Veel mensen lopen wellicht onnodig te lang door met een laag vitamine B12 gehalte. Vooral veganisten en vegetariërs lopen risico op een te laag vitamine B12 gehalte. Bij de huisarts kunt u eenvoudig aanvulling van uw vitamine B12 krijgen.

Foliumzuur: Ook een tekort aan foliumzuur kan klachten geven van vermoeidheid en een afgenomen conditie. Een deel van de Nederlanders krijgt volgens het voedingscentrum niet genoeg foliumzuur binnen. Daarnaast kan alcoholgebruik de hoeveelheid foliumzuur negatief beïnvloeden. Daarom is het verstandig om te checken of u voldoende foliumzuur heeft.

 

Afspraak maken