Virus en infectie testen
(reizigers)diarree check

Beschrijving

Heeft u last van diarree of buikklachten? Dan kan het zijn dat u een bacterie of parasiet heeft opgelopen. Veel mensen lopen op een verre reis een infectie op aan het maag-darm stelsel. Met deze ontlastingstest checkt u op de meest voorkomende verwekkers van diarree. U krijgt een potje opgestuurd waarin u wat ontlasting kunt doen en op kan sturen via de post. De uitslag ontvangt u in uw mailbox.


Voor wie is deze test?BepalingenWaarop word je getest?Wat voor onderzoek?

Voor wie is deze test?

Deze ontlastingscheck op parasieten en bacteriën is uitermate geschikt voor reizigers die terugkomen uit een tropisch land. Met deze check test u op de meest voorkomende (tropische) verwekkers van diarree.

Waarom Diagnostics4all?

  • Geregistreerde artsen
  • Persoonlijke aandacht
  • Snel en betrouwbaar
  • Prikpunten door heel Nederland

Hoe werkt het?

Maak uw keuze

Kies de gewenste thuistest

Formulier

U vult uw gegevens in via het formulier en gaat akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy statement.

Betaling

Na het bevestigen van uw bestelling en het invullen van het formulier betaalt u gemakkelijk via iDEAL.

Bevestiging en gegevens

U ontvangt per email een bevestiging van uw bestelling. Binnen enkele werkdagen ontvangt u uw bestelling per post. Informatie omtrent de afname van de test en de uitslag zijn met de test meegeleverd.

Waarop word je getest?

  • Wormeieren/cysten: Bij microscopisch onderzoek wordt er gekeken of er worm eieren of cysten in de ontlasting zitten.
  • Giardia Lamblia: deze parasiet zorgt voor diarree, buikkrampen en buikpijn. Het is zeer besmettelijk. U kunt het oplopen door besmet water, maar ook van iemand die reeds geïnfecteerd is.
  • Salmonella kweek: Salmonella is een bacterie die zorgt voor een infectie in de dikke darm. Daarbij worden de darmwandcellen beschadigd en ontstaat er diarree met bloed of slijm bij de ontlasting. Bij milde klachten is geen behandeling nodig, maar bij ernstige klachten kunt u behandeling krijgen met antibiotica (zoals ciprofloxacine). Heeft u kunstmateriaal in uw lichaam (hartklep, heup of knie prothese) dan moet u langer antibiotica gebruiken.
  • Shigella kweek: een infectie met de shigella bacterie geeft dezelfde klachten als Salmonella. Vaak heeft u hoge koorts met waterige diarree. Na 1-2 dagen kan dat overgaan in diarree met bloedbijmenging en hevige buikkrampen. Daarnaast geeft deze infectie kans op klachten van de gewrichten, ogen of nieren. Behandeling indien nodig door middel van een eenmalige gift antibiotica.
  • Entamoeba histolytica: deze parasiet komt met name in de tropen voor. De parasiet voedt zich met rode bloedcellen. Klachten die kunnen optreden zijn bloederige en slijmerige ontlasting.

Heb je gevonden wat je zocht?