Virus en infectie testen
Hepatitis B

Bepalingen

Beschrijving

Het hepatitis B virus kan een ontsteking van de levercellen veroorzaken. Met deze bloedtest kunt u checken of u een actieve hepatitis B infectie heeft.


Voor wie is deze test?BepalingenWaarop word je getest?Wat voor onderzoek?

Bepalingen

Voor wie is deze test?

Deze test is geschikt voor mensen die risico hebben op hepatitis B. Hepatitis B kan je over de hele wereld oplopen. Het meeste komt het voor in Afrika. Daarnaast kan je hepatitis B oplopen door bloed contact, bijvoorbeeld door een prik van een naald, of door seksueel contact. Een hepatitis B infectie kan vanzelf overgaan of in het lichaam blijven als chronische infectie. Een hepatitis infectie geeft klachten van koorts, grieperig gevoel, buikpijn en soms geelzucht.

Waarom Diagnostics4all?

  • Geregistreerde artsen
  • Persoonlijke aandacht
  • Snel en betrouwbaar
  • Prikpunten door heel Nederland

Hoe werkt het?

Formulier

U vult uw gegevens in via het formulier en u accepteert de algemene voorwaarden

Afname pakket

U krijgt een pakket met alle benodigdheden voor bloedafname anoniem thuis gestuurd. Dit pakket neemt u mee naar de bloedafname afspraak

Betalen

Uw bestelling betalen doet u gemakkelijk via iDEAL

Afspraak inplannen

Binnen 24 uur wordt u door ons gebeld om een afspraak te maken voor het bloed prikken. Dit kan op 800 plekken in Nederland, klik hier om nogmaals de afname posten te zien in uw provincie!

De uitslag

Na bloedafname krijgt u binnen 3 werkdagen de uitslag met een advies van een van onze artsen. Direct inzicht in uw gezondheid!

Waarop word je getest?

HBSag: Dit antigeen is aanwezig in het bloed bij een actieve hepatitis B infectie. Een antigeen is een kenmerkend stofje aanwezig op de cellen die gemeten kan worden met een bloedtest.

Anti HBC: Dit stofje wordt aangemaakt door het immuunsysteem als reactie op het hepatitis B virus. De aanwezigheid hiervan geeft aan dat er in het verleden een hepatitis B infectie is geweest.

Heb je gevonden wat je zocht?