Hart en vaten
Diabetes bloedonderzoek

Bepalingen

Beschrijving

Met dit bloedonderzoek screent u op de aanwezigheid van diabetes (suikerziekte). Zowel de (nuchtere) glucose spiegel als de gemiddelde suikerspiegel over 2-3 maand worden gemeten.


Voor wie is deze test?BepalingenWaarop word je getest?Wat voor onderzoek?

Bepalingen

Voor wie is deze test?

Deze test is geschikt voor mensen die willen checken of ze diabetes (suikerziekte) hebben. Diabetes heeft vele gevolgen voor het lichaam. Het vergroot de kans op hart- en vaatziekten en kan schade geven aan nieren, ogen en kleine zenuwen.

Waarom Diagnostics4all?

  • Geregistreerde artsen
  • Persoonlijke aandacht
  • Snel en betrouwbaar
  • Prikpunten door heel Nederland

Hoe werkt het?

Formulier

U vult uw gegevens in via het formulier en u accepteert de algemene voorwaarden

Afname pakket

U krijgt een pakket met alle benodigdheden voor bloedafname anoniem thuis gestuurd. Dit pakket neemt u mee naar de bloedafname afspraak

Betalen

Uw bestelling betalen doet u gemakkelijk via iDEAL

Afspraak inplannen

Binnen 24 uur wordt u door ons gebeld om een afspraak te maken voor het bloed prikken. Dit kan op 800 plekken in Nederland, klik hier om nogmaals de afname posten te zien in uw provincie!

De uitslag

Na bloedafname krijgt u binnen 3 werkdagen de uitslag met een advies van een van onze artsen. Direct inzicht in uw gezondheid!

Waarop word je getest?

Glucose: Uw (nuchtere) glucosespiegel wordt gemeten. Bij een waarde >7.0 mmol/l is er sprake van diabetes.

Hba1c : Het Hba1c geeft u informatie over de gemiddelde bloedsuikerspiegel over een langere termijn van ongeveer 2-3 maanden. Het Hba1c is eigenlijk de stof die wordt gevormd op het moment dat suiker zicht hecht aan het hemoglobine (zuurstofvervoerder) in de rode bloedcellen. Omdat de rode bloedcellen na ongeveer 2-3 maanden vervangen worden door het lichaam, geeft deze waarde u informatie over de gemiddelde bloedsuikerspiegel over die periode.

Heb je gevonden wat je zocht?