Hormonen testen
Menopauze onderzoek

Bepalingen

Beschrijving

Dit bloedonderzoek is speciaal samengesteld voor vrouwen. U kunt met dit bloedonderzoek vaststellen of u in de overgang bent. Daarnaast wordt er gescreend op de mogelijke gevolgen van een verandering in de hormonen, namelijk afwijkingen in het calcium. Ook wordt de schildklierfunctie gecontroleerd.


Voor wie is deze test?BepalingenWaarop word je getest?Wat voor onderzoek?

Bepalingen

Voor wie is deze test?

Deze test is speciaal samengesteld voor vrouwen die willen weten of ze in de overgang zijn.

Waarom Diagnostics4all?

  • Geregistreerde artsen
  • Persoonlijke aandacht
  • Snel en betrouwbaar
  • Prikpunten door heel Nederland

Hoe werkt het?

Formulier

U vult uw gegevens in via het formulier en u accepteert de algemene voorwaarden

Afname pakket

U krijgt een pakket met alle benodigdheden voor bloedafname anoniem thuis gestuurd. Dit pakket neemt u mee naar de bloedafname afspraak

Betalen

Uw bestelling betalen doet u gemakkelijk via iDEAL

Afspraak inplannen

Binnen 24 uur wordt u door ons gebeld om een afspraak te maken voor het bloed prikken. Dit kan op 800 plekken in Nederland, klik hier om nogmaals de afname posten te zien in uw provincie!

De uitslag

Na bloedafname krijgt u binnen 3 werkdagen de uitslag met een advies van een van onze artsen. Direct inzicht in uw gezondheid!

Waarop word je getest?

FSH: het follikelstimulerend hormoon (FSH) wordt geproduceerd in de hypofyse en stimuleert de groei en rijping van de eicellen.  In de overgang (menopauze) zijn de spiegels FSH en LH fors verhoogd, doordat de verlaging van de oestrogeenspiegel minder feedback geeft aan de hypofyse. Hierdoor ontstaan de kenmerkende overgangsklachten. De FSH en LH spiegels kunnen gemeten worden in het bloed en daarmee kan een inschatting gemaakt worden of een vrouw in de overgang zit.

LH: Het luteïniserend hormoon wordt ook geproduceerd in de hypofyse en zorgt voor een stimulatie van de eisprong. In de overgang is de spiegel oestrogeen verlaagd en valt de terugkoppeling aan de hypofyse weg. Hierdoor is de LH spiegel verhoogd. De FSH en LH spiegels kunnen gemeten worden in het bloed en daarmee kan een inschatting gemaakt worden of een vrouw in de overgang zit.

TSH/T4: De schildklier is een klein orgaan in de hals die tal van belangrijke processen in het lichaam regelt. U kunt de schildklier het beste vergelijken met een thermostaat. Als deze te hoog of te laag staat afgesteld verlopen een aantal processen in het lichaam niet goed. Zowel bij een te snel werkende schildklier of een te langzaam werkende schildklier kunt u klachten krijgen van vermoeidheid. De schildklier functie wordt gemeten door twee hormonen te testen: TSH en T4. Op basis van deze twee hormonen kan vastgesteld worden of de schildklier goed werk.

Calcium: is een stof die betrokken is bij onder andere botvorming. Bij de overgang is er een verlaagde oestrogeenspiegel. Oestrogeen zorgt voor een afremming van botafbraak. Bij het wegvallen van het oestrogeen lopen vrouwen een hoger risico op het ontwikkelen van botontkalking (osteoporose), omdat er verhoogde botafbraak plaats vindt.

Heb je gevonden wat je zocht?