Preventief bloedonderzoek
Bloedonderzoek compleet

Beschrijving

Met dit complete preventieve bloedonderzoek krijgt u uitgebreide informatie over uw gezondheid aan de hand van maar liefst 17 verschillende bepalingen. Dit bloedonderzoek geeft u informatie over uw cholesterol, bloedsuikerspiegel, leverfunctie, nierfunctie, schildklierfunctie en uw zouthuishouding.


Voor wie is deze test?BepalingenWaarop word je getest?Wat voor onderzoek?

Voor wie is deze test?

Dit uitgebreide preventieve bloedonderzoek bevat maar liefst 17 bepalingen. Dit bloedonderzoek is bedoeld voor mensen die een compleet beeld van de gezondheid willen.

Waarom Diagnostics4all?

  • Geregistreerde artsen
  • Persoonlijke aandacht
  • Snel en betrouwbaar
  • Prikpunten door heel Nederland

Hoe werkt het?

Formulier

U vult uw gegevens in via het formulier en u accepteert de algemene voorwaarden

Afname pakket

U krijgt een pakket met alle benodigdheden voor bloedafname anoniem thuis gestuurd. Dit pakket neemt u mee naar de bloedafname afspraak

Betalen

Uw bestelling betalen doet u gemakkelijk via iDEAL

Afspraak inplannen

Binnen 24 uur wordt u door ons gebeld om een afspraak te maken voor het bloed prikken. Dit kan op 800 plekken in Nederland, klik hier om nogmaals de afname posten te zien in uw provincie!

De uitslag

Na bloedafname krijgt u binnen 3 werkdagen de uitslag met een advies van een van onze artsen. Direct inzicht in uw gezondheid!

Waarop word je getest?

Het bloedonderzoek bevat de volgende bepalingen:

Bloedbeeld:
  het algemeen bloedbeeld geeft u informatie over de samenstelling van de cellen in uw bloed. In uw bloed zitten rode bloedcellen, witte bloedcellen en bloedplaatjes. De rode bloedcellen vervoeren het zuurstof. Bij afwijkingen aan de rode bloedcellen kunt u vermoeidheidsklachten krijgen, de zogenaamde bloedarmoede. De witte bloedcellen maken onderdeel uit van het immuunsysteem en bestrijden ziekteverwekkers. Er zijn verschillende soorten witte bloedcellen. Bij het algemeen bloedbeeld wordt gekeken naar de hoeveelheid en de verhouding tussen deze verschillende bloedcellen. Dit kan informatie geven over eventuele infecties of tekorten van witte bloedcellen. De bloedplaatjes zorgen ervoor dat uw bloed stolt. Te weinig bloedplaatjes kunnen ervoor zorgen dat u makkelijk bloedingen krijgt die niet goed stollen. Het algemeen bloedbeeld is een veel gebruikt onderzoek die veel informatie geeft. Daarom bieden wij u deze test aan.

Hba1c : Het Hba1c geeft u informatie over de gemiddelde bloedsuikerspiegel over een langere termijn van ongeveer 2-3 maanden. Het Hba1c is eigenlijk de stof die wordt gevormd op het moment dat suiker zicht hecht aan het hemoglobine (zuurstofvervoerder) in de rode bloedcellen. Omdat de rode bloedcellen na ongeveer 2-3 maanden vervangen worden door het lichaam, geeft deze waarde u informatie over de gemiddelde bloedsuikerspiegel over die periode. Dit in tegenstelling tot het prikken van glucose in het bloed. Dit is slechts een moment opname en zegt niets over de lange termijn. Omdat we u willen informeren over de gemiddelde bloedsuikerspiegel, hebben we ervoor gekozen om dit onderzoek aan te bieden.

Cholesterol: Dit is een soort vet wat enkele belangrijke functies heeft in het lichaam. Een deel van het cholesterol krijgen we binnen via de voeding, maar een groot deel maakt het lichaam ook zelf aan. Afwijkingen in de cholesterol spiegel worden in verband gebracht met hart- en vaatziekten. We weten dat een ongezonde leefstijl, zoals weinig bewegen, roken en veel verzadigd vet eten de cholesterolspiegel verhoogt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen goed cholesterol en slecht cholesterol. Juist de verhouding tussen deze twee stoffen (cholesterol ratio) is belangrijk voor het inschatten van risico op hart– en vaatziekten.

LDL cholesterol:
Dit is het slechte cholesterol wat in verband wordt gebracht met hart- en vaatziekten. Onvoldoende lichaamsbeweging, overgewicht en het eten van veel verzadigde vetten verhoogd het LDL cholesterol. Het gevaar van een hoog LDL cholesterol is dat deze vetachtige stoffen zich hechten aan bloedvaten en daar zorgen voor verkalking en het dichtslibben van het bloedvat. Dit gebeurt alleen bij beschadigde bloedvaten door bijvoorbeeld roken, hoge bloeddruk of ouderdom. Wij prikken op het LDL cholesterol, omdat het belangrijke informatie geeft op het risico van hart- en vaatziekten. Daarnaast is het een mooie indicator om te meten of uw gezondheid erop vooruit gaat als u actief bezig gaat met een gezonde leefstijl.

HDL cholesterol: Dit is het goede cholesterol en wordt in verband gebracht met een bescherming tegen hart- en bloedvaten. Uw HDL cholesterol verhoogt u door regelmatig te bewegen en gezonde producten eet zoals (vette)vis, groente en noten. Bent u bezig met een gezonde leefstijl? Dan ziet u uw HDL cholesterol stijgen.

Triglyceriden: Dit zijn vetten in het bloed en wordt vaak samen met het cholesterol gemeten. Deze waarde wordt meegenomen in het berekenen van het risico op hart- en vaatziekten.
Voor een compleet risicoprofiel testen wij voor u deze waarde.

Creatinine: Creatinine is een bijproduct welke gevormd wordt in onze spieren. Omdat de productie van dit stofje vrij constant is en gefilterd wordt door onze nieren, kan dit informatie geven over de nierfunctie. In het laboratorium wordt er met een berekening de zogenaamde eGFR bepaald. Dit is een betrouwbare inschatting van de nierfunctie. In de geneeskunde is dit de meest gebruikte manier om de nierfunctie te bepalen. Omdat hart- en vaatziekten en diabetes schade kunnen veroorzaken aan de nieren, testen wij voor u de nierfunctie.

Natrium: natrium is een bepaald zout in het bloed en wordt vaak samen met kalium geprikt. Afwijkingen aan dit zout kunnen optreden bij uitdroging, maar kunnen ook optreden als symptoom van een onderliggende ziekte, zoals niet goed werkende bijnieren, een niet ontdekte diabetes (type1) of andere ziekten.

Kalium: kalium is een bepaald zout in het bloed. Deze stof kan verstoord zijn bij het gebruik van bepaalde medicatie of ziekten, zoals bijvoorbeeld diarree of nierziekten. Een afwijking in het kalium kan in extreme gevallen zelfs zorgen voor afwijkingen aan het hartritme met schadelijke gevolgen. Daarnaast kan het klachten veroorzaken van spieren en zenuwen, maag en darmen en de nieren.

Calcium: calcium is een stof die betrokken is bij onder andere botvorming. Bij mensen met botontkalking wordt deze stof regelmatig gecontroleerd. Daarnaast kunnen er ook afwijkingen ontstaan in het calcium bij een niet goed functioneren bijschildklier of te hoge vitamine D spiegel. Zo kan de kans op nierstenen vergroot zijn, mensen kunnen een hoge bloeddruk hebben, buikklachten of zelfs psychische klachten. Door de verscheidenheid aan klachten die kunnen voorkomen, testen wij uw calcium niveau.

HsCRP: CRP staat voor C-reactive protein. Dit eiwit is betrokken bij ontstekingsreacties in het lichaam. CRP is direct te meten bij een ontsteking en daarom een betrouwbare parameter om ontsteking aan te tonen of het verloop daarvan te monitoren. Wij meten het high sensitive CRP. Dit is een meer nauwkeurige bepaling van het CRP. In de wetenschap is toenemende aandacht voor chronische lage ontstekingen (low grade inflammation). Door stress en leefstijl zouden veel mensen hieraan lijden. Met het CRP meet u eenvoudig of dat bij u ook aan de orde is.


ASAT/ALAT:  deze twee stoffen zijn specifiek voor de leverfunctie. Bij leverbeschadiging stijgen deze beide stoffen. De onderlinge verhouding van deze stoffen kan ook informatie geven over de oorzaak van leverbeschadiging. Bij het gebruik van sommige medicatie kan het ook van belang zijn om uw leverfunctie te controleren.

Alkalisch fosfatase: deze stof wordt geprikt om problemen van de lever en/of galwegen op te sporen, bijvoorbeeld leververvetting of ontsteking, maar ook obstructie van galwegen. Daarnaast wordt deze stof ook geproduceerd in de darm, placenta, nieren en botten. Afwijkingen in deze stof kan dus ook veroorzaakt worden door ziekten buiten de galwegen of lever.

GGT: Gamma GT geeft net als alkalisch fosfatase informatie over uw galwegen. Door overgewicht, medicatie gebruik of alcohol consumptie kan deze waarde licht stijgen. Bij ernstig alcohol misbruik is deze waarde zeer hoog of is er een obstructie in de galwegen.
 
Schildklierfunctie: wij testen het TSH en het T4. Dit zijn twee stofjes die informatie geven over de werking van de schildklier. Een te snelle of te langzaam werkende schildklier kan veel verschillende klachten geven.

Magnesium: Dit mineraal is belangrijke voor een goede functie van spieren en signaal overdracht tussen zenuwen en spieren. Bij een tekort aan magnesium kunt u klachten krijgen van maag-darmen of spierkrampen.

Heb je gevonden wat je zocht?