Preventief bloedonderzoek
Bloedonderzoek man 50+

Beschrijving

Het 50+ health check pakket is speciaal samengesteld voor mannen boven de 50 jaar. Met de leeftijd neemt de kans op hart- en vaatziekten toe. In het pakket zit dan ook een extra bepaling gericht op het vaststellen van hartfalen. Daarnaast veranderd de hormoonhuishouding als je ouder wordt, dit kan leiden tot verminderde spierkracht, toename van vetmassa, afname van energie, libidostoornissen en somberheid. Met dit bloedonderzoek krijgt u een betrouwbare meting van uw mannelijke hormonen.


Voor wie is deze test?BepalingenWaarop word je getest?Wat voor onderzoek?

Voor wie is deze test?

Deze test is speciaal samengesteld voor de 50- plusser man die informatie wil over algemene gezondheidsfactoren en hormoon gerelateerde klachten zoals vermoeidheid, spiermassa afname, overgewicht of somberheid.

Waarom Diagnostics4all?

  • Geregistreerde artsen
  • Persoonlijke aandacht
  • Snel en betrouwbaar
  • Prikpunten door heel Nederland

Hoe werkt het?

Formulier

U vult uw gegevens in via het formulier en u accepteert de algemene voorwaarden

Afname pakket

U krijgt een pakket met alle benodigdheden voor bloedafname anoniem thuis gestuurd. Dit pakket neemt u mee naar de bloedafname afspraak

Betalen

Uw bestelling betalen doet u gemakkelijk via iDEAL

Afspraak inplannen

Binnen 24 uur wordt u door ons gebeld om een afspraak te maken voor het bloed prikken. Dit kan op 800 plekken in Nederland, klik hier om nogmaals de afname posten te zien in uw provincie!

De uitslag

Na bloedafname krijgt u binnen 3 werkdagen de uitslag met een advies van een van onze artsen. Direct inzicht in uw gezondheid!

Waarop word je getest?

Hart en vaatziekten
Het is bekend dat een ongezonde leefstijl (en als gevolg daarvan vaak overgewicht) het risico op hart- en vaatziekten verhoogd. Diverse factoren spelen een rol in het risico op hart- en vaatziekten. Een klein deel is erfelijke aanleg, maar 90% heeft te maken met factoren waar u zelf invloed op heeft, zoals roken, beweging en voeding. Een van de risicofactoren is een te hoog cholesterol of triglyceriden. Met dit bloedonderzoek krijgt u inzicht in de verhouding goed/slecht cholesterol en triglyceriden. Op basis daarvan kan een inschatting gedaan worden van uw risico op hart- en vaatziekten.
Daarnaast wordt het pro-BNP bepaald. Deze bepaling geeft u informatie over uw hartfunctie. Bij hartfalen zal er meer vocht in de hartkamers aanwezig zijn dan normaal. In dat geval zal het pro-BNP verhoogd zijn. Aangezien hartfalen meer op latere leeftijd voorkomt, is deze bepaling interessant voor 50-plussers.

Suikerziekte
Suikerziekte (of diabetes) is een verstoring van de gevoeligheid voor insuline. Daardoor wordt glucose (suiker) minder goed opgenomen uit de bloed en naar de spieren getransporteerd. Diabetes type 2 wordt veroorzaakt door ongezonde leefstijl en overgewicht. Diabetes verhoogd uw kans op hart- en vaatziekten én kan diverse ziektes veroorzaken van bijvoorbeeld uw ogen, nieren of zenuwen.  In dit onderzoek wordt de gemiddelde suikerspiegel bepaald. Dit is een betrouwbare bepaling om de aanwezigheid van (pre) diabetes vast te stellen.

Bloedbeeld
Het bloedbeeld geeft u informatie over de samenstelling van de rode- en witte bloedcellen, de werking van uw beenmerg, de aanwezigheid van infecties en of er sprake is van bloedarmoede. Diverse chronische ziektes en vormen van kanker kunnen ook afwijkingen geven in het bloedbeeld. Deze bepaling is om die reden erg waardevol in een preventief medisch onderzoek.

Chronische ontsteking
Chronische (lichamelijke) stress, ongezonde voeding, een verstoring in uw omega 3-omega 6 balans kunnen leiden tot chronische laaggradige ontsteking. Deze laaggradige ontsteking wordt in verband gebracht met het ontstaan van hart- en vaatziekten en diverse auto-immuunziekten.
Met het high sensitive CRP bepaalt u nauwkeurig of er sprake is van laaggradige ontsteking.
In de reguliere geneeskunde wordt vaak alleen het CRP bepaald. Deze bepaling is minder nauwkeurig en is alleen verhoogd bij duidelijke ontsteking of infectie.

Nierfunctie
Zowel diabetes als hart- en vaatziekten kunnen de nierfunctie verminderen. Bij een verminderde nierfunctie kan het lichaam de afvalstoffen niet meer afvoeren en kunnen er diverse klachten ontstaan zoals bijvoorbeeld vermoeidheid. Uw nierfunctie wordt bepaald aan de hand van het stofje creatinine.

Mannelijke hormonen
Uw hormoonspiegel kan nauwkeuring bepaald worden. Wij bepalen zowel de vrije hormonen n in uw bloed als de gebonden. Hiervoor prikken wij ook overige stoffen die van belang zijn voor de berekening hiervan, namelijk het SHBG en albumine.

Heb je gevonden wat je zocht?