Basis health check

De Diagnostics4all health-check meet de belangrijkste parameters van uw gezondheid. Door een afspraak in te plannen heeft u direct toegang tot kwaliteitszorg. Hoe gaan we te werk?

  • Eerst neemt een geregistreerde arts een speciaal ontworpen met u een vragenlijst door om gezondheidsrisico's op te sporen.
  • Daarna onderzoeken uw hart en bloedvaten en wordt uw longfunctie uitgebreid onderzocht.
  • Vervolgens een algemeen lichamelijk onderzoek gericht op het bewegingsapparaat (spieren, botten, gewrichten), de buikorganen, de functie van uw zenuwstelsel, uw ogen, gehoor en lichaam-samenstelling.
  • Afsluitend een bloedonderzoek gericht op uw glucose, vetspectrum en nierfunctie.

Na deze onderzoeken schrijven onze artsen een uitgebreid rapport met heldere uitleg en eventuele aanbevelingen. De health-checks van Diagnostics4all geven meteen inzicht in de gezondheid. Wees er snel bij om nog in 2019 een afspraak in te plannen.

Inhoud basis bloedonderzoek

Diagnostics4all gelooft alleen in nuttige medische testen. Daarom geven wij alle informatie over onze producten op onze website. Hieronder vindt u een beschrijving van onze bloedonderzoeken, waarom we deze testen, en welke bloed waarden belangrijk zijn. Professionele medische informatie van een professionele gezondheidspartner. Graag gedaan! 

Bloedbeeld: het algemeen bloedbeeld geeft u informatie over de samenstelling van uw bloed. In uw bloed zitten rode bloedcellen, witte bloedcellen en bloedplaatjes. De rode bloedcellen vervoeren het zuurstof. Bij afwijkingen aan de rode bloedcellen kunt u vermoeidheidsklachten krijgen, de zogenaamde bloedarmoede. De witte bloedcellen maken onderdeel uit van het immuunsysteem en bestrijden ziekteverwekkers. Er zijn verschillende soorten witte bloedcellen. Bij het algemeen bloedbeeld van Diagnostics4all wordt gekeken naar de hoeveelheid én de verhouding tussen deze verschillende bloedcellen. Dit kan informatie geven over eventuele infecties of tekorten aan witte bloedcellen. Het algemeen bloedbeeld is een veel gebruikt onderzoek die veel informatie geeft over de basis gezondheid.

Hba1c : Het Hba1c geeft u informatie over de gemiddelde bloedsuikerspiegel over een langere termijn van ongeveer 2-3 maanden. Het Hba1c is eigenlijk de stof die wordt gevormd op het moment dat suiker zicht hecht aan het hemoglobine (zuurstofvervoerder) in de rode bloedcellen. Omdat de rode bloedcellen na ongeveer 2-3 maanden vervangen worden door het lichaam, geeft deze waarde u informatie over de gemiddelde bloedsuikerspiegel over die periode. Dit in tegenstelling tot het prikken van glucose in het bloed. Dit is slechts een moment opname en zegt niets over de lange termijn. Omdat we u willen informeren over de gemiddelde bloedsuikerspiegel, hebben we ervoor gekozen om dit onderzoek aan te bieden.

Cholesterol: is een vet met belangrijke functies in het lichaam. Een deel van het cholesterol krijgen we binnen via de voeding, maar een groot deel maakt het lichaam ook zelf aan. Afwijkingen in de cholesterol spiegel worden in verband gebracht met hart- en vaatziekten. We weten dat een ongezonde leefstijl, zoals weinig bewegen, roken en veel verzadigd vet eten de cholesterolspiegel verhoogt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen goed cholesterol en slecht cholesterol. Juist de verhouding tussen deze twee stoffen (cholesterol ratio) is belangrijk voor het inschatten van het risico op hart – en vaatziekten.

LDL cholesterol:
Dit is het slechte cholesterol  wat in verband wordt gebracht met hart- en vaatziekten. Onvoldoende lichaamsbeweging, overgewicht en het eten van veel verzadigde vetten verhoogd het LDL cholesterol.  Het gevaar van een hoog LDL cholesterol is dat deze vetachtige stoffen zich hechten aan bloedvaten en daar zorgen voor verkalking en het dichtslibben van het bloedvat. Dit gebeurt alleen bij beschadigde bloedvaten door bijvoorbeeld roken, hoge bloeddruk of ouderdom. Wij prikken op het LDL cholesterol, omdat het belangrijke informatie geeft op het risico van hart- en vaatziekten. Daarnaast is het een mooie indicator om te meten of uw gezondheid erop vooruit gaat als u actief bezig gaat met een gezonde leefstijl.

HDL cholesterol: Dit is het goede cholesterol en wordt in verband gebracht met een bescherming tegen hart- en bloedvaten. Uw HDL cholesterol verhoogt u door regelmatig te bewegen en gezonde producten te eten zoals (vette)vis, groente en noten. Bent u bezig met een gezonde leefstijl? Dan ziet u uw HDL cholesterol stijgen.

Triglyceriden: Dit zijn vetten in het bloed en wordt vaak samen met het cholesterol gemeten. Deze waarde wordt meegenomen in het berekenen van het risico op hart- en vaatziekten. Voor een compleet risicoprofiel testen wij voor u deze waarde.

Creatinine: Creatinine is een bijproduct welke gevormd wordt in onze spieren. Omdat de productie van die stofje vrij constant is en gefilterd wordt door onze nieren, kan dit informatie geven over de nierfunctie. In het laboratorium wordt er met een berekening de zogenaamde eGFR bepaald. Dit is een betrouwbare inschatting van de nierfunctie. In de geneeskunde is dit de meest gebruikte manier om de nierfunctie te bepalen. Omdat hart- en vaatziekten en diabetes schade kunnen veroorzaken aan de nieren, testen wij voor u de nierfunctie.

 

Afspraak maken